top of page
  • Skribentens bild Autism Tjej

Min Autism - brist kroppsmedvetenhet och kroppsreglering

Uppdaterat: 11 apr. 2023

Ja det har jag tänkt på senaste veckan. Jag över äter, är jätte låg och har noll energi. Frustrerande för detta är inte jag. En av de stora symtomen/yttringarna för mig med min autism är att min kropp och hjärna inte samarbetar. Hur det visat sig för mig genom åren.

  1. IBS

  2. Ofrivilliga spänningar i kroppen som jag inte medvetet gör eller är medveten om. Om jag inte aktivt börjar tänka på det.

  3. Mentalt är jag aldrig stressad över saker som vanliga människor är. Men min kropp kan påvisa stress, som att jag spänner mig.

  4. Jag känner sällan törst och måste påminna mig själv om att dricka. Ofta vill min hjärna hellre äta som kompensation (som om signalerna inte riktigt fungerar)

  5. Min mage tål ej kolhydrater mer än i mindre mängder (IBS) men jag är inne i en "bröd-period" som jag måste bryta för det skadar mig, jag får jätte ont. Det är precis som om jag inte lär mig. Det blir som aha, jag har ju ätit bröd därför jag har jätte ont. Brist på kroppsliga konsekvenser.

  6. Jag har perioder då min kropp är stressad då jag biter ihop omedvetet, får huvudvärk och smärtor ut i öronen.

  7. Jag kan spänna andra delar av kroppen också omedvetet vilket skapar muskelinflammationer och smärta. Det har varit axlarna upp till öronen, en spännning i ryggen med axlarna framåt vilket skapar smärta mellan skulderbladen. Det kan ta dagar eller en vecka till jag kommer på vad jag gör så och måste medvetet tänka på att inte spänna mig då jag gör det omedvetet.

  8. Min kroppsmedvetenhet är uppenbart låg. Samt att uppfatta att kroppen är stressad men jag känner ingen stress. 🤔🙄

Så varför mår jag dåligt nu?

Ja en bra fråga. Jag kom på idag, som skrivet tidigare, att det är mycket förändringar just nu.

24 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page