top of page
  • Skribentens bild Autism Tjej

Intressant artikel om tjejer med autism

Uppdaterat: 1 jan. 2023

Jag tyckte att denna artikeln om autism , Att pojkar främst får ett stort intresse för en specifik sak och att kvinnor med autism ofta har intresse för djur eller något kreativt. Det kan väl stämma in på mig i och för sig. Beteenden är något jag brinner för, men det har varit främst i vuxen ålder. Dock har jag älskat att skruva isär något, som radio, videospelare, bandspelare hehehe.

Jag har mycket svårt för att umgås i grupp och får verkligen maskera mycket. Ibland märks det nog tydligt ändå, att jag är autistisk, eller att jag hamnar i ett "osocial" fack.

Jag har aldrig varit på så mycket tillställningar som jag varit sedan jag träffade min älskade sambo för 5 år sedan. Supertrevligt, men det har ställt till det för mig samtidigt. Jag har hållit i fester själv tidigare. Verkligen gått all in. Lagat allt maten själv, nördat in mig på dekorationer etc. Men efteråt har jag alltid tidigare tänkt "men jag har ju inte pratat med någon. Vad jag inte förstod då var att jag själv reglerade genom att springa runt på festen ordnade och donade. Dels behövde jag inte prata med någon, för hur vet jag hur jag ska börja prata och om vad? Samt vid 3 eller fler personer i ett rum har jag mycket svårt att hålla samtal, framförallt om det finns bakgrundsmusik också. Min hjärna är kan inte sortera ljud vilket kan göra ljuden "smärtsamma" ibland måste jag hålla för öronen för att inte "flippa" Jag har , jag är sensoriskt känslig för vissa ljud (smaskningar, snytningar, folk som repeterar vad de sagt flera gånger etc). Bara för att nämna något.


Tjingeling :-)

5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

댓글


bottom of page